ulf mineegne.png

IDEKATALOG

Løbende vil der blive udviklet et idékatalog med forslag til øvelser og aktiviteter i naturen.

Kataloget skal bruges som formidlings- og undervisningsmateriale for medarbejdere på bosteder.

Endvidere skal kataloget bruges af foreninger/grupper, som afholder natur aktiviteter, således at udviklingshæmmede kan deltage.

Kataloget udvikles i samarbejde med naturvejledere og tovholderne på bostederne.

KATALOGET

- idékatalog

AKTIVITET FRA KATALOGET

Bålmad

Intro:
Mad på bål bliver mere og mere populært. Det er der en god grund til. Et bål spreder hygge og varme, og har en nærmest hypnotisk effekt på tilskuerne. Man falder til ro, når man kigger ind i de endeløse orangegule flammer. Når dette kombineres med tilberedning af mad udenfor, så vil smagsoplevelsen helt sikkert forstærkes. I virkeligheden vender vi tilbage til den tid, da mennesket levede som jæger og altid spiste udendørs. Vi vender tilbage til vores rødder. Bål mad er også en social aktivitet. Der er mange arbejdsopgaver, og der er altid en arbejdsopgave, som passer til enhver deltager.  


Dagens forløb: 3 timer (+ tid til transport, hvis bål maden ikke foregår på bostedet/bofællesskabet)
Deltagerne kan selv vælge, hvad de vil hjælpe med til med bålet. Det kan være klargøring af grøntsager og kød eller selve madlavningen over bål. Der kan være fokus på sikkerhed omkring et bål, bål typer (pyramide bål og pagode bål), hygiejne inden og under tilberedning, sund kost og det sociale fællesskab i forhold til bål mad. Indlæg mindfulness øvelser i løbet af aktiviteten.

OPSKRIFT PÅ BÅLMAD FRA KATALOGET

Indianergryde til 6 – 8 personer

Ingredienser: 

1 kg. Oksefars

1,5 kg. kartofler
1 kg. gulerødder
2 stk. porrer
5 ds. hakkede tomater
1 L. vand
Chili-krydderi (eller paprika)
2 tsk. salt
Madolie

Fremgangsmåde:
1. Skræl kartofler og gulerødder.
2. Snit Kartofler og gulerødder i små tern.
3. Skyl porrer og skær dem i skiver.
4. Brun kødet i gryden over bål.
5. Tilsæt salt og hk. Tomater.
6. Tilsæt vand, kartofler, gulerødder og porrer.
7. Smag løbende til med chili.
8. Retten simrer indtil den er færdig.

BILLEDER FRA KATALOGET