top of page
Mad og diabetes.jpg
025-breakfast.png

Diabetes og kost

Det du spiser har stor betydning for dit blodsukker og din risiko for at udvikle diabetes.

 

Maden indeholder kulhydrater, fedt og proteiner. 

Spis færre kulhydrater

Kulhydrater er det næringsstof, som får dit blodsukker til at stige.

Det er derfor vigtigt, at du kender virkningen af de forskellige kulhydrater og i hvilke drikke- og madvarer, de findes. 

Der er tre forskllige slags kulhydrater: sukkerarter, stivelse og kostfibre. 

Spis flere basisfødevarer

Vælg det sunde fedt

Vælg det umættede plantefedt, som oliven og rapsolie og flydende margarine, og i mindre grad det mættede animalske fedt fra smør, fløde og fedt kød. Nødder, mandler, avokado og fed fisk er også gode kilder til det sunde fedt.

Olivenolie.png
Avokado 1 (1).png

Din krop har brug for fedt.

 

Men det er ikke lige meget hvor meget fedt du spiser og hvilken type fedt, du vælger.

 

Fedt er ikke bare fedt. 

DIABETES TALLERKENMODEL

Indhold på vej.

bottom of page