top of page
033-karaoke.png

Sang

Logo.png

Sang
 

”Den, der synger, er aldrig alene”

At synge i fællesskab med andre, eller alene i brusebadet har betydning for den mentale tilstand. Det giver øget livsglæde og skaber fællesskabsfølelse. Vi kender alle til følelsen, når vi synger med på nationalsangen inden en fodboldlandskamp.

Mange mennesker oplever, at det at synge giver en følelse af velvære. Det har både en positiv psykologisk og fysiologisk indvirkning. Dette skyldes, frigivelsen af endorfiner, når man synger. Endorfiner er kroppens eget morfin, og skaber en følelse af velvære og lykke.

Sang stimulerer endvidere dannelsen af signalstoffer som dopamin og serotonin. Disse har effekt på vores humør og energiniveau. Dopamin er hjernens belønningssystem, og når det frigives, vil man opleve en følelse af velbehag og glæde. Serotonin  påvirker primært humøret.

Sammenfattende kan man sige,  at sang er i stand til at løfte vores humør og give velvære og glæde.

Sang i fællesskab er den hurtigste måde, hvorpå man kan knytte en gruppe mennesker sammen.  Hvis en gruppe mennesker synger sammen, så udvikler de hurtigere et stærkt fællesskab og venskabelige følelser for hinanden.

Sang virker som en social lim, der kitter os sammen som gruppe. På den måde er det ofte et af de meste nærliggende redskaber, som vi i fællesskab kan gribe til, når vi står over for udfordringer af forskellig slags.

bottom of page